12-05-05

The Bourne supremacy.

Met: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban, Gabriel Mann, Joan Allen en Marton Csokas
Jason Bourne (Matt Damon) woont samen met zijn vriendin Marie (Franka Potente) in Goa, India. Hij lijdt nog steeds aan geheugenverlies, al heeft hij wel steeds terugkerende dromen met flarden gebeurtenissen waar hij geen hout van kan maken. Dan op een dag ziet hij iemand die niet in het straatbeeld van Goa past. Hij bedenkt zich geen moment en vlucht samen met Marie. Maar Marie wordt neergeschoten en omdat zij rijdt, raakt ze de macht over het stuur kwijt en raken ze te water. Marie verdrinkt, maar Jason overleeft het ongeluk. Zijn Russische moordenaar Kirill (Karl Urban) denkt echter dat hij in zijn opzet gelukt is en vertrekt. Jason komt hierna gelijk in actie en vertrekt uit India en gaat naar Italië om uit te vinden wie hier achter zit.  
Ondertussen is de CIA bezig met een zaak waarin ze diverse dossiers willen kopen. Maar de koop gaat mis en er sterven twee CIA agenten. De enige vingerafdruk die gevonden wordt is van ... Jason Bourne. De jacht naar hem is dus ook geopend vanaf CIA kant. Hoofd van deze operatie, Pamela Landry (Joan Allen) is erop gebrand om Jason Bourne te vinden. Hierdoor komt ze terecht bij de Treadstone operatie. Deze huurlingen, opgeleid door de CIA werden overal ingezet, maar officieel wist niemand wie ze waren.
Twee jaar geleden, na de moord op de baas en de rest van de groep is Treadstone stopgezet. Landy weet informatie te krijgen en heeft de laatst verantwoordelijke, Ward Abbott, erbij gehaald om haar te helpen Bourne te vinden.
Bourne komt erachter dat in zijn dromen Berlijn centraal staat en ook hoort hij dat hij verdacht wordt van twee moorden in Berlijn. Hij besluit daar maar eens een kijkje te gaan nemen om voor eens en altijd af te rekenen met zijn geheugenverlies en zijn achtervolgers. Hij weet op slinkse wijze in contact te komen met Landry en haar voor zijn karretje te spannen. Maar Landry weet niet van de verborgen agenda van Abbott. Bourne heeft echter wel door dat er iets niet klopt en gaat op bezoek bij Abbott en zo komt Landry achter het verraad binnen de CIA. Maar Bourne is niet veel verder gekomen dan dat zijn naam gezuiverd wordt van twee moorden. Zijn geheugen is niet terug. Alhoewel een telefoontje naar Landry wel iets opheldert....
THEY SHOULD HAVE LEFT HIM ALONE.
 
2004

Officiële site: http://www.thebournesupremacy.com/

18:31 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2004, jason bourne, matt damon |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.