04-06-05

Collateral.

Met: Tom Cruise, Jamie Foxx.
Max (Jamie Fox) is taxi chauffeur. Hij doet dit tijdelijk want hij heeft grote toekomstplannen. Maar om die plannen te realiseren heb je geld nodig en zo duurt het tijdelijke baantje al 12 jaar. Max droomt namelijk van een eigen limousineservice. Een ritje in zijn limo's moet een ervaring worden en je moet er zo van genieten dat je eigenlijk de auto niet meer uit wil. Omdat hij het nodige geld nog niet heeft, droomt hij verder net als van zijn exotische vakantie-eiland, de Malediven. Hij gaat zo'n 12 keer per dag op vakantie als hij naar de ansichtkaart kijkt. Vooral als hij weer eens een kibbelend stelletje in zijn auto heeft.
Vanavond lijkt het weer een rustige avond te worden. Zijn volgende klant komt van het vliegveld en ze wil naar het centrum van L.A. Max en Annie (Jada Pinkett Smith) raken aan de praat. Annie blijkt een strafpleiter te zijn die aan een grote zaak bezig is. Ze lijkt nogal gestresst en aan het eind geeft Max haar zijn ansichtkaart van de Malediven omdat zij het harder nodig heeft dan hij. Zij geeft hem haar visitekaartje, mocht ze hem ooit nodig hebben.
De klant daarna is Vincent (Tom Cruise). Een grijzende man, netjes gekleed en vriendelijk. Hij vraagt aan Max of hij de hele avond zijn chauffeur zou willen zijn tegen een behoorlijk hoge vergoeding. Hij moet namelijk in één avond een aantal klanten bezoeken om wat vastgoeddeals af te sluiten. Max aarzelt, maar het geld trekt wel.
Dus vertrekken ze naar de eerste klant van Vincent. Terwijl Max in zijn auto blijft wachten en een broodje nuttigt doet Vincent zijn werk. Als er een lijk op het dak van de taxi valt schrikt Max zich kapot. Maar de schrik wordt groter als blijkt dat Vincent een huurmoordenaar is en zijn vijf 'zakenklanten' vijf slachtoffers zullen worden. Vincent werkt de lijst gewoon af en Max is verplicht mee te werken aan deze brute afslachting.
Max probeert er onderuit te komen, maar dat kost zelfs andere mensen het leven dus zit er voor Max niet veel op dan mee te werken. Gelukkig voor Max is een ijverige narcotica-agent bezig om de sporen te zoeken, die Vincent achterlaat want die heeft in de gaten dat er iets niet klopt, want het eerste slachtoffer is verdwenen. Een klopjacht begint terwijl Max nog nog ander probleem heeft. Hij is erachter gekomen wie het laatste slachtoffer is en dat is een bekende van hem. Hij moet nu alles op alles zetten om haar te beschermen. Hij moet net als Vincent gaan denken en handelen anders kan het hun beider dood worden....
 
2004
 
Trailer: http://www.dreamworks.com/trailers/collateral/collateral_...

17:57 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.