30-06-05

Chains of gold.

Met: John Travolta.
In verleiding gebracht door geld, onderdrukt door angst en bevrijdt door vriendschap. Dit is het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van een persoonlijke kruistocht tegen drugs en kinderslaverij. Oscarkandidaat John Travolta schittert in de hoofdrol van deze beklemmende thriller naast Marilu Henner, Bernie Casey, Benjamin Bratt en Joey Lawrence.
Als de 13-jarige Tommy (Lawrence) per ongeluk verstrikt raakt in het web van een smerige drugsbende, doet hij een beroep op zijn enige vriend, Scott Barnes (Travolta). Maar Scott komt erachter dat de bende iedereen ombrengt die hun gelederen wil verlaten. Dan blijkt ook dat Tommy niet het enige slachtoffer is. Om de honderden ontvoerde kinderen te bevrijden heeft Scott een wonder nodig! Scott is hun enige hoop maar kan hij de drugsorganisatie een fatale klop toebrengen zonder zelf het slachtoffer te worden? Het wordt een dodelijke race tegen de tijd door een wereld van angst, geweld en moord.
 
1991

18:35 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

GodsEnd.

Met: Robert DeNiro, Rebecca Romijn-Stamos, Greg Kinnear.
Als een dierbare zou sterven, hoe ver zou je dan gaan om hem terug te krijgen? Die vraag krijgen Paul en Jessie Duncan gesteld wanneer ze hun achtjarig zoontje Adam verliezen in een bizar auto-ongeluk. Nog voor de begrafenis worden ze benaderd door Dr. Richard Wells, die hen het onmogelijke aanbiedt: via een geheime kloontechniek kan hij hun zoontje Adam opnieuw tot leven brengen. Verblind door hun verdriet gaan Paul en Jessie akkoord. De nieuwe Adam wordt geboren en is opnieuw de ideale zoon. Een poosje althans, want al gauw verandert het gedrag van de jongen en hij krijgt een kille blik in de ogen. Is hun godsgeschenk een duivelsgebroed? De droom van Paul en Jessie verandert in een nachtmerrie zodra zij de gruwelijke waarheid ontdekken.
 
2005

Trailer: http://movie.nifty.com/meta/product/godsend_trailer_700k....

18:21 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-05

Collateral.

Met: Tom Cruise, Jamie Foxx.
Max (Jamie Fox) is taxi chauffeur. Hij doet dit tijdelijk want hij heeft grote toekomstplannen. Maar om die plannen te realiseren heb je geld nodig en zo duurt het tijdelijke baantje al 12 jaar. Max droomt namelijk van een eigen limousineservice. Een ritje in zijn limo's moet een ervaring worden en je moet er zo van genieten dat je eigenlijk de auto niet meer uit wil. Omdat hij het nodige geld nog niet heeft, droomt hij verder net als van zijn exotische vakantie-eiland, de Malediven. Hij gaat zo'n 12 keer per dag op vakantie als hij naar de ansichtkaart kijkt. Vooral als hij weer eens een kibbelend stelletje in zijn auto heeft.
Vanavond lijkt het weer een rustige avond te worden. Zijn volgende klant komt van het vliegveld en ze wil naar het centrum van L.A. Max en Annie (Jada Pinkett Smith) raken aan de praat. Annie blijkt een strafpleiter te zijn die aan een grote zaak bezig is. Ze lijkt nogal gestresst en aan het eind geeft Max haar zijn ansichtkaart van de Malediven omdat zij het harder nodig heeft dan hij. Zij geeft hem haar visitekaartje, mocht ze hem ooit nodig hebben.
De klant daarna is Vincent (Tom Cruise). Een grijzende man, netjes gekleed en vriendelijk. Hij vraagt aan Max of hij de hele avond zijn chauffeur zou willen zijn tegen een behoorlijk hoge vergoeding. Hij moet namelijk in één avond een aantal klanten bezoeken om wat vastgoeddeals af te sluiten. Max aarzelt, maar het geld trekt wel.
Dus vertrekken ze naar de eerste klant van Vincent. Terwijl Max in zijn auto blijft wachten en een broodje nuttigt doet Vincent zijn werk. Als er een lijk op het dak van de taxi valt schrikt Max zich kapot. Maar de schrik wordt groter als blijkt dat Vincent een huurmoordenaar is en zijn vijf 'zakenklanten' vijf slachtoffers zullen worden. Vincent werkt de lijst gewoon af en Max is verplicht mee te werken aan deze brute afslachting.
Max probeert er onderuit te komen, maar dat kost zelfs andere mensen het leven dus zit er voor Max niet veel op dan mee te werken. Gelukkig voor Max is een ijverige narcotica-agent bezig om de sporen te zoeken, die Vincent achterlaat want die heeft in de gaten dat er iets niet klopt, want het eerste slachtoffer is verdwenen. Een klopjacht begint terwijl Max nog nog ander probleem heeft. Hij is erachter gekomen wie het laatste slachtoffer is en dat is een bekende van hem. Hij moet nu alles op alles zetten om haar te beschermen. Hij moet net als Vincent gaan denken en handelen anders kan het hun beider dood worden....
 
2004
 
Trailer: http://www.dreamworks.com/trailers/collateral/collateral_...

17:57 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-05

Taking lives.

Met: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland.

Gestolen: je naam, je creditcards, je leven. Dat is werkelijk de ultieme identiteitsdiefstal. Het is de werkwijze van een ongrijpbare seriemoordenaar die zich al twintig jaar lang de identiteit van zijn slachtoffers aanmeet. Maar opeens is er een doorbraak in het onderzoek. Een ooggetuige duikt op en Illeana Scott, een ‘ace’ van de FBI, wordt op de zaak gezet. Scott weet uit ervaring waar een moordenaar op kickt. Waar hij zal toeslaan. Hoe zijn tegenzetten kunnen worden voorspeld. Maar eigenaardig genoeg blijkt de moordenaar Scott nog beter te kennen. Een prangende misdaadthriller, boordevol suspens en plotwendingen. Taking Lives. Telkens als je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, kom je voor een nieuwe verrassing te staan...

2004

Trailer: http://www.cinebel.be/video/hig/nl11346.asx


17:22 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mindhunters.

Met: Val Kilmer, Christian Slater, L.L. Cool J.
Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor ‘special unit' agenten (psychological profiling) die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees (waaronder Christian Slater en Patricia Velasquez) optimaal te testen, dropt inspecteur Jake Harris (Val Kilmer) zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Dan blijkt al snel dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit. De trainees worden één voor één op brute wijze in een dodelijke val gelokt. In een race tegen de klok moeten de overgebleven agenten erachter zien te komen wie van hen deze koelbloedige moordenaar is. Iedereen is een verdachte en het enige bewijs dat je onschuldig bent, is de dood...
 
2004

17:03 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |