31-01-18

Inferno.

3de Robert Langdon verhaal.

Tom Hanks, Ben Foster,bd,2016,Felicity Jones

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden.

2016

07:29 Gepost door Helliwood-man in BLU-RAY, DAN BROWN books | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tom hanks, ben foster, bd, 2016, felicity jones |  Facebook |

30-01-18

Angels & Demons.

2de Robert Langdon verhaal.

tom hanks,ewan mcgregor,ayelet zurer,stellan skarsgard,pierfrancesco favino,nikolaj lie kaas,armin mueller-stahl,thure lindhardt,david pasquesi,2009

In Rome is de paus overleden en begint een negendaagse periode van rouw, de zgn. Sede Vacante. Ondertussen maken de kardinalen zich op voor een conclaaf om een plaatsvervanger en een opvolger voor Petrus te verkiezen, want uit de schoorsteen van het Vaticaan behoort zo gauw mogelijk witte rook te komen. Haast op hetzelfde moment wordt in het CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) in Genève alles in gereedheid gebracht om in de beroemde deeltjesversneller antimaterie aan te maken (tegen 99% procent van de lichtsnelheid), de bouwstof die massa aan materie geeft. Maar meteen na het slagen van de proef wordt de directeur van het centrum, ene Silvano Bentivoglio, vermoord en één van de drie cilinders met antimaterie ontvreemd. In het zwembad van de Harvard University in Cambridge, Massachusetts, krijgt kunsthistoricus en professor Robert Langdon het bezoek van Claudio Vincenzi, vertegenwoordiger van de Heilige Stoel, die hem vertelt dat tijdens de voorbije nacht in Rome vier kardinalen zijn ontvoerd en dat het Vaticaan een dreigbrief heeft ontvangen van de Illuminati, een geheim genootschap van wetenschappers dat in de 16de eeuw ondergronds ging na onenigheid met de Kerk en de veroordeling van een aantal van zijn leden. De Illuminati dreigen ermee de kardinalen te vermoorden en het Vaticaan op te blazen door gebruik te maken van, jawel, de cilinder uit het CERN in Genève.

2009

29-01-18

The Da Vinci Code. - Blu-ray -

1ste Robert Langdon verhaal.

1 da

Museumconservator Jacques Saunière (Jean-Pierre Marielle) wordt in het Louvre dood aangetroffen. Al stervende heeft hij een pentagram op zijn borst gekerfd en een reeks mysterieuze raadsels achtergelaten, waarin hij onder meer vraagt dat zijn kleindochter, agente Sophie Neveu (Audrey Tautou), contact zou opnemen met professor Robert Langdon (Tom Hanks), een expert in cryptografie, die net in Parijs is voor een lezing. Langdon is echter door een anonieme tip van de moord op Saunière beschuldigd, en politiecommissaris Bézu Fache (Jean Reno) volgt gretig het geboden spoor, zelfs iets té gretig, en zonder zich vragen te stellen bij de herkomst van zijn tip wil hij Langdon de doos indraaien. Langdon en Neveu nemen echter de benen, en besluiten zelf het moordmysterie op te lossen. Ze komen in een ingewikkeld kluwen van intriges terecht, waarin de eeuwenoude Priorij van Sion, zijnde de afstammelingen van de Tempeliersorde, en de katholieke integristische sekte Opus Dei met getrokken messen tegenover elkaar staan, met als inzet de kennis over een groots geheim dat, eens onthuld, de fundamenten van de katholieke geloofsleer op zijn grondvesten zou kunnen doen daveren: er zou immers, als de theorieën waar zijn, hard wetenschappelijk bewijs kunnen bestaan om de goddelijke afkomst van Jezus te ontkrachten, en dat is toch iets wat Opus Dei, doorheen de jaren gespecialiseerd in het uit de zakken kloppen van geld van haar meestal welgestelde aanhangers, niet echt ziet zitten. In verschillende van de werken van Leonardo Da Vinci blijken aanwijzingen te zitten om iemand met genoeg verbeelding de puntjes met elkaar te laten verbinden. Eén van Opus Dei's vooraanstaande geestelijke leiders, bisschop Aringarosa (Alfred Molina), heeft een gewetenloze albino-moordenaar, de altijd voor een potje zelfkastijding te vinden Silas (Paul Bettany), in dienst, die systematisch de lijst dienaars van de Priorij aan het uitdunnen is. Sophie vindt in de nalatenschap van haar grootvader een kostbare cryptex, een letterwiel met een verborgen boodschap in, waar Silas op aan het azen is. Om het ding te openen zal ze echter de hulp van professor Langdon méér dan goed kunnen gebruiken. Langdon zoekt zijn excentrieke collega Leigh Teabing (Ian McKellen) op, een expert over de geschiedenis van de Priorij van Sion. Die is maar wat graag bereid om het voor de politie op de vlucht zijnde duo een helpende hand toe te steken, al was het maar omdat het doel van hun queeste zijn totnogtoe onbewezen theorieën over de origines van het christendom zou bewijzen.

2006