11-11-11

Sherlock Holmes: Murder by decree.

Christopher Plummer, James Mason, Donald Sutherland, Susan Clark, David Hemmings, Frank Finlay, John Gielgud, Geneviève Bujold, 1979Terwijl Sherlock Holmes (Plummer) en zijn trouwe gezel Dr. Watson (Mason) van een opera genieten, slaat de beruchte moordenaar Jack the Ripper weer toe. Holmes wil een einde maken aan de terreur van deze maniak en volgt een spoor dat leidt naar de paranormaal begaafde Sutherland. Deze geeft hem de nodige inlichtingen om het onderzoek op gang te brengen, maar vanaf dat ogenblik is Holmes' leven in gevaar.

1979

24-08-08

Sherlock Holmes, the golden years: The leading lady.

2

Dit splinternieuwe detectiveverhaal met Sherlock Holmes en de bloedmooie Morgan Fairchild in de hoofdrollen speelt zich af in het oude Wenen met zâ¿¿n statige lanen. Christopher Lee en Patrick MacNee schitteren als het zeer geliefde detectiveduo Holmes en Watson. Hun onderzoek wordt er niet minder spannend op als Holmes bij toeval op een vroegere geliefde stuit (gespeeld door Fairchild). Engelbert Humperdinck speelt een beroemde operazanger met een geheime passie. En dan is er natuurlijk ook nog een gewetenloze maar hartveroverende schurk, die tegengehouden moet worden voor hij een wereldoorlog ontketent. De opnames voor deze film vonden plaats in Wenen, Londen en Luxemburg.

1992

18-08-08

Sherlock Holmes, the golden years: Incident at Victoria Falls.

sherlock

Opnieuw kan Holmes niet genieten van z'n welverdiende pensioen en z'n knusse optrekje in Baker Street, London. Hij krijgt het verzoek om het transport van 's werelds duurste diamant van Afrika naar Londen te begeleiden. Dat is het begin van een onvergetelijk avontuur. Een verhaal vol romantiek, bedrog en moord, dat opgenomen werd in Afrika en Luxemburg.

1991

10-04-06

Sherlock Holmes: Dressed to kill.

 ’s Werelds grootste detective gaat op zoek naar de gestolen printplaten van de Bank of England. Hun schuilplaats zit verborgen achter een cryptische code, opgeslagen in de deuntjes van drie identieke muziekdozen. In een race met een meedogenloze dievenbende, onder het leiderschap van de opvallende femme fatale Hilda Courtney, probeert Holmes (Basil Rathbone) alledrie de dozen in zijn bezit te krijgen en de ingewikkelde code te kraken. Dient nog gezegd te worden dat hij hierbij meermaals zijn eigen leven riskeert? Slechts op het laatste nippertje slaagt de speurder er in de code te kraken en de vindplaats van de printplaten te deduceren. Maar is hij er snel genoeg bij om te voorkomen dat Hilda Courtney met de belangrijkste buit uit de Britse criminele geschiedenis vandoor gaat?
1946

15:24 Gepost door Helliwood-man in SHERLOCK HOLMES | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1946, basil rathbone, sherlock holmes, nigel bruce |  Facebook |

2 FILMS: Sherlock Holmes: The secret weapon / The woman in green.

The secret weapon: 1942. Europa kreunt onder de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en Hitlers dictatuur. Met behulp van Sherlock Holmes (Basil Rathbone) loopt dr. Franz Tobel, de uitvinder van een revolutionaire bom, over naar Engeland. Maar ook daar liggen de Nazi’s op de loer, die prompt Tobel kidnappen en hem martelen om de plannen voor zijn uitvinding in handen te krijgen. Ze krijgen hierbij assistentie van het vernuftigste criminele brein in Groot-Brittannië, professor Moriarty. Gelukkig verstopte dr. Tobel de onderdelen van zijn plannen goed en verborg hij de locatie van de schuilplaatsen in een cryptische boodschap. Sherlock Holmes doorgrondt al snel de code, maar zijn aartsrivaal doet dat ook, zodat het tot een wedloop komt tussen de twee, met als inzet een belangrijk wapen voor de overwinning in Europa. Een nieuwe, dodelijke confrontatie tussen de speurder en Moriarty kan dan ook niet uitblijven...
1942

The woman in green: Een misdaadgolf teistert de Britse hoofdstad. Jonge vrouwen worden vermoord en hun rechtervinger als souvenir meegenomen door de moordenaar. Radeloos zoekt Scotland Yard zijn toevlucht tot Sherlock Holmes (Basil Rathbone). De speurder is ervan overtuigd dat de dood gewaande professor Moriarty achter de moorden zit en concludeert dat hypnose een belangrijk onderdeel vormt van zijn modus operandi. Hij weet binnen te dringen in het arendsnest van Moriarty en hypnotiste Lydia, maar laat zich vangen in hun web en wordt zelf in trance gebracht. De professor aarzelt geen moment en stuurt de detective het balkon op om hem de dieperik in te storten. Enkel een interventie van Holmes’ goede vriend Watson zou nog soelaas kunnen brengen. Maar komt de dokter wel tijdig om de dood van de speurder te voorkomen?
1945

15:20 Gepost door Helliwood-man in SHERLOCK HOLMES | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sherlock holmes, 1945, basil rathbone, 1942, bruce nigel |  Facebook |

2 FILMS: Sherlock Holmes: A study in scarlet / Terror by night.

A study in scarlet: Leden van een geheim genootschap in Londen worden vermoord. Een weduwe van een van de slachtoffers schakelt Sherlock Holmes in. Hij raakt verzeild in een wereld van geheime codes en verleidelijke vrouwen.
1933

Terror by night: Sherlock Holmes stapt aan boord van de Flying Scotsman, de expresstrein naar Edinburgh, om te garanderen dat een diamant aan boord, de Ster van Rhodesië, niet in handen van dieven valt. Helaas kan de detective de roof van de edelsteen niet voorkomen, evenmin als de moord op de persoon die er zorg voor droeg. De moordenaar kan echter onmogelijk het treinstel verlaten hebben en dus onderzoekt de speurder alle motieven van de aanwezige treinreizigers. Hij vermoedt dat een van hen de notoire diamantrover Sebastian Moran is, maar aangezien niemand die ooit in levende lijve heeft kunnen aanschouwen, tast hij in het duister over wie van de reizigers onder een alias aan boord is gegaan. De jacht op de juwelendief is geopend!


1946

14-05-05

Sherlock Holmes: the hound of the Baskervilles.

Met: Ian Richardson, Denholm Elliot, Brian Blessed.
Als het verscheurde lichaam van Sir James wordt gevonden, slaat de schrik de bevolking van de Baskervilles om het hart. Graaf James lijkt aangevallen door een verschrikkelijk monster. Snel wordt duidelijk dat veel zaken in de omringende moerassen niet zijn wat ze lijken. Waarom leeft er zoveel angst en haat onder de mensen? Holmes en Watson staan voor een opgave om de vele raadsels te ontrafelen...


 
1983

Sherlock Holmes: the sign of four.

Met: Ian Richardson, David Healy, Thorley Walter.
Major Sholton leidt een onbekommerd luxe bestaan tot hij op een mistige avond oog in oog komt te staan met een duistere schim uit een ver verleden. De angst die hem overvalt, leidt tot een snelle dood maar niet voordat hij zijn zonen op de door hem gestolen juwelen van de Rajah heeft gewezen. Sherlock Holmes en zijn trouwe metgezel Dr. Watson komen in aanraking met dit lugubere voorval wanneer ze worden ingehuurd door een mooie mysterieuze vrouw die de grootste diamant uit de gestolen collectie in haar bezit heeft gekregen. Dit is het begin van een aaneenschakeling van gebeurtenissen waarin nog meer moorden, een man met een houten been en vele andere verassende personages en wendingen de revue passeren.


 
1983